maandag 3 augustus 2015

10 redenen om in een elektrische auto te rijden

Er wordt vandaag de dag steeds meer gesproken over de elektrische auto. De elektrische auto wordt ook steeds meer in het straatbeeld gesignaleerd en meer mensen overwegen om een elektrische auto aan te schaffen. Maar waarom zou je nu juist kiezen voor een elektrische auto, in plaats van een auto die op benzine, gas of diesel rijdt? In dit artikel tien redenen waarom je over zou moeten stappen naar een elektrisch voertuig.

Grote voordelen
Naast de persoonlijke voordelen die het hebben van een elektrische auto met zich meebrengt (energiezuiniger, goedkoper in de portemonnee), heb je ook nog de milieuvervuiling die aangepakt wordt als je in een elektrische auto rijdt, omdat er minder vervuilende stoffen in de lucht terecht komen. Ook de overheid stimuleert het rijden in elektrische auto’s, door middel van verschillende belastingvoordelen ten opzichte van het rijden in auto’s die op benzine, diesel of gas rijden. Wat zijn de tien voornaamste redenen om in een elektrische auto te gaan rijden?

1. Er wordt geen BPM gerekend. Zeker tot 2018 betaal je geen BPM voor de aanschaf van een elektrische auto. Dit kan tot enkele duizenden euro’s schelen in de aankoopprijs!
2. Er wordt geen of minder fiscale bijtelling gerekend.
3. Met een elektrische auto betaal je geen wegenbelasting.
4. Het brandstofverbruik is stukken minder. Je hoeft nooit meer benzine, diesel of gas te kopen als je in een elektrische auto rijdt. Er zijn dus zeer grote besparingen te behalen op het brandstofverbruik.
5. Elektrische auto’s zijn vrij van CO2. Dit is vooral erg goed voor het milieu en onze gezondheid.
6. 14.000 oplaadpunten. Anno 2015 telt Nederland ongeveer 14.000 oplaadpunten voor elektrische auto’s, en elke maand komen hier meer oplaadpunten bij. In sommige gemeenten kan je zelf een oplaadpunt bij jouw eigen woning en/of bedrijf laten zetten, zonder dat je hier al te veel voor hoeft te betalen. Er wordt vaak subsidie voor verstrekt.
7. Elektrische auto’s zijn supermodern. Aangezien de elektrische auto een redelijk nieuw verschijnsel op de markt is, verwacht je er logischerwijs ook veel van. De elektrische auto’s die nu op de markt zijn en momenteel ontwikkeld worden zijn prachtige wagens en voorzien van de meest hoogstaande technische snufjes.
8. Geen lawaai. Elektrische auto’s hebben geen motoren die veel lawaai maken (dit is bij diesel- en benzineauto’s wel het geval). De meeste elektrische auto’s zijn zo stil dat je niet eens hoort dat het voertuig in beweging is.
9. Thuis opladen. Er zijn speciale oplaadkabels die je bij de koop van je auto meegeleverd krijgt. Zo kan je de auto bij jouw huis opladen, terwijl jij ligt te slapen. Dit scheelt je op jaarbasis een hoop tijd, want je hoeft nooit meer naar het benzinestation om te gaan tanken.
10. Pionier. Als je een elektrische auto rijdt of gaat rijden, kan je jezelf een pionier noemen. Je bent een persoon die klaar is voor alle nieuwe techniek die er vandaag de dag te vinden is. Mensen vinden jou vaak helemaal geweldig omdat je het nieuwste van het nieuwste (dus die elektrische auto) voor de deur hebt staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten