vrijdag 27 april 2012

Weekendje weg: Terschelling


Als je een weekendje weg wilt, zal je hoogstwaarschijnlijk kijken waar je graag heen wilt. Een weekendje Terschelling biedt veel plezier, cultuur en natuur!

Met de boot vanaf Harlingen

Om op het Waddeneiland Terschelling te komen, moet je ongeveer twee uur op de boot zitten. De boot die je moet nemen, vertrekt vanaf de plaats Harlingen, in de Nederlandse provincie Friesland.

Rederij Doeksen

Er is één rederij die overtochten van en naar Terschelling mogelijk maakt, namelijk Rederij Doeksen. De boot biedt plaats voor ongeveer 1250 personen en je hebt ook de mogelijkheid om je auto, motor of fiets mee te nemen. Ook honden zijn toegestaan op de boot.

Verblijven op Terschelling

Er zijn een aantal mogelijkheden om te overnachten op Terschelling. Zo kan je ervoor kiezen om in een van de hotels te overnachten. Maar je kan ook een vakantiewoning huren, op een camping gaan staan of een kamer huren bij een van de eilanders.

Wat kan je doen op Terschelling?

Er zijn vele activiteiten die je kan ondernemen als je op Terschelling verblijft. Er zijn vele mogelijkheden om fietsen te huren, zodat je op eigen houtje het eiland kan verkennen. Ook kan je fietsroutes volgen, die je langs de mooiste gebieden op het eiland leiden. Daarnaast heb je nog de mogelijkheid om te paardrijden, wadlopen, zeehonden te spotten, sporten en natuurlijk heerlijk wandelen. Natuurlijk moet je ook de Brandaris bezocht hebben, de vuurtoren van Terschelling. De Brandaris is vanaf de haven van Terschelling te zien en ligt in de plaats West-Terschelling. Om het gehele aanbod van activiteiten te weten te komen, kan je contact opnemen met de VVV op Terschelling (tegenover de haven waar de boot aankomt).

Plaatsen op Terschelling

Er zijn maar een paar plaatsen op Terschelling te vinden, namelijk Oosterend, West-Terschelling, Midsland en Hoorn. West-Terschelling is de meest oostelijke plaats van Terschelling en is tevens de ‘havenstad’ van Terschelling. Hier komen ook de boten vanaf het vasteland aan en is de VVV te vinden. Daarna volgen (in westelijke richting) Midsland, Hoorn en Oosterend. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten