woensdag 25 april 2012

Driekleurige Canapés (recept)


Porties: 6
Voorbereiden: 25 minuten + 2 uur
Bereiden: 10 minuten
Calorieën: 376
Vet: 26 gram

Ingrediënten
Tomatentoostjes
  • 3 dikke sneden witbrood
  • 1 knoflookteentje, geperst
  • 3 el olijfolie
  • 2 el pesto
  • 150 g mozzarella, in 12 plakjes gesneden
  • 3 kleine tomaten, dun gesneden en zonder kapjes
  • 12 kleine olijven zonder pit

Zalmbroodjes
  • 4 sneetjes roggebrood
  • 15 g zachte boter
  • 150 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
  • 2 tl citroensap
  • 3 el verse roomkaas
  • 1 tl mierikswortel
  • zout en peper, naar smaak

Komkommerhapjes
  • 1 komkommer
  • 100 g roomkaas
  • 1 el gesneden verse dragon
  • zout en zwarte peper


Het maken
  1. Leg de sneetjes brood en roggebrood 2 uur in de koelkast zodat ze goed koud zijn.
  2. Verwijder voor de komkommerhapjes repen schil over de lengte van de komkommer, voor een streepeffect.
  3. Snijd de komkommer in plakjes van 1 cm dik en verwijder de zaadjes met een theelepel, zodat er een holte ontstaat.
  4. Dep de rondjes droog met keukenpapier.
  5. Meng de roomkaas met de dragon, zout en peper. Vul de uitsparingen hiermee.
  6. Strooi er zwarte peper over enzet de hapjes 1 uur in de koelkast.
  7. Verwarm voor de tomatentoostjes de oven voor op 200 graden Celcius of gasstand 6.
  8. Snijd met een uitsteekvormpje van 5 cm, 4 rondjes uit elke snee brood.
  9. Meng het knoflook en de olie, en bestrijk een bakplaat met de helft van dit mengsel.
  10. Leg de rondjes op de plaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
  11. Bak ze 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
  12. Laat ze afkoelen, besmeer ze met pesto en beleg ze met mozzarella, tomaten en olijven.
  13. Strooi er peper over.
  14. Snijd voor de zalmrondjes met het uitsteekvormpje 3 rondjes uit elke snee roggebrood en besmeer ze met boter.
  15. Meng de zalm, citroensap, roomkaas, mierikswortel en peper en zout.
  16. Verdeel dit mengsel over de rondjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten