Porties: 6
Voorbereiden: 25 minuten + 2 uur
Bereiden: 10 minuten
Calorieën: 376
Vet: 26 gram
Ingrediënten
Tomatentoostjes
- 3 dikke sneden witbrood
- 1 knoflookteentje, geperst
- 3 el olijfolie
- 2 el pesto
- 150 g mozzarella, in 12 plakjes gesneden
- 3 kleine tomaten, dun gesneden en zonder kapjes
- 12 kleine olijven zonder pit
Zalmbroodjes
- 4 sneetjes roggebrood
- 15 g zachte boter
- 150 g gerookte zalm, in reepjes gesneden
- 2 tl citroensap
- 3 el verse roomkaas
- 1 tl mierikswortel
- zout en peper, naar smaak
Komkommerhapjes
- 1 komkommer
- 100 g roomkaas
- 1 el gesneden verse dragon
- zout en zwarte peper
Het maken
- Leg de sneetjes brood en roggebrood 2 uur in de koelkast zodat ze goed koud zijn.
- Verwijder voor de komkommerhapjes repen schil over de lengte van de komkommer, voor een streepeffect.
- Snijd de komkommer in plakjes van 1 cm dik en verwijder de zaadjes met een theelepel, zodat er een holte ontstaat.
- Dep de rondjes droog met keukenpapier.
- Meng de roomkaas met de dragon, zout en peper. Vul de uitsparingen hiermee.
- Strooi er zwarte peper over enzet de hapjes 1 uur in de koelkast.
- Verwarm voor de tomatentoostjes de oven voor op 200 graden Celcius of gasstand 6.
- Snijd met een uitsteekvormpje van 5 cm, 4 rondjes uit elke snee brood.
- Meng het knoflook en de olie, en bestrijk een bakplaat met de helft van dit mengsel.
- Leg de rondjes op de plaat en bestrijk ze met de rest van de olie.
- Bak ze 10 minuten of totdat ze goudbruin zijn.
- Laat ze afkoelen, besmeer ze met pesto en beleg ze met mozzarella, tomaten en olijven.
- Strooi er peper over.
- Snijd voor de zalmrondjes met het uitsteekvormpje 3 rondjes uit elke snee roggebrood en besmeer ze met boter.
- Meng de zalm, citroensap, roomkaas, mierikswortel en peper en zout.
- Verdeel dit mengsel over de rondjes.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten